Etiketter för alla olika ändamål

Utan tidigare erfarenhet av etiketter kan en etikett tyckas vara densamma som en annan etikett. Naturligtvis vet vi annat. Förutom färg och form har material, tryck och kvalitet stor betydelse för helhetsintrycket av en produkt. Vi agerar gärna som ditt bollplank i utvecklingen av din skiva.

Ett varumärke kan fylla så många funktioner. Ofta har den ett informativt syfte om vad en produkt faktiskt är och vad den innehåller. Etiketter är också många gånger varumärkesbyggande och ett sätt för företag att göra sin profil ännu mer synlig. Ibland fyller etiketter en viktig funktion, till exempel en varningsetikett inom industrin. Sedan är det såklart viktigt att etiketten stannar där den sitter, oavsett väder, vind eller slitage. De sätt på vilket detta kan göras är något som vi på Rustung Etiketter är experter på.

Vad ska man tänka på när man beställer en etikett? Det är viktigt att tänka på i vilken miljö märkningen kommer att användas. Därefter kan du bestämma vilket material etiketten ska ha. Om din produkt är ekologisk och närproducerad kan det vara en idé att fundera över olika strukturer på pappret? Om etiketten kan utsättas för lösningsmedel, eller om det finns risk för att den blir repig, så är det bra att välja en vinyletikett som också kan behöva lamineras. Vi kan gå igenom allt detta med dig.

Vilka är de olika märkena?

Nedan hittar du allmän information om våra olika märken. Om du av någon anledning inte hittar det du letar efter här, är du välkommen att lyfta luren och ringa oss. Vår filosofi är att allt blir mycket lättare om vi pratar om det.

Vad är en standardetikett?

EtiketterDessa etiketter är den vanliga typen som man får på rulle i en liten papperslåda. Som standard kan de tryckas i olika rektangulära dimensioner med rundade kanter, i ovala
form och en helt rund variant. Standardetiketter kan tryckas på olika typer av papper av önskad kvalitet.

  • Vitt glansigt papper
  • Guldfärgad belagd folie
  • Silverfärgad belagd folie
  • Rött fluorescerande papper
  • Naturligt färgat återvunnet papper

Standardetiketter kan skrivas ut till en lägre kostnad och därför behöver du inte beställa så många på en gång. Standardetiketterna kan nu även fås till ett mycket rimligt pris i 2-3-4 färgtryck. Även PMS-färger går bra.

Vad är klippta etiketter?

Det vi kallar klippetiketter är etiketter med raka hörn. Du kan beställa dessa etiketter i de mått du önskar. De finns i 3 olika typer av material:

  • papper
  • polyester
  • vinyl.

Vilken typ av förtryckta etiketter finns det?

Vi på Rustung Etiketter har ett antal förtryckta etiketter med standardiserade texter. De är bra att ha och förenklar arbetet i många branscher. Sådana etiketter kan vara CE-märkta, frysetiketter eller etiketter användbara för frakt eller flytt.

Varför är adressetiketter bra att ha?

Adressetiketter är omedelbart snygga och praktiska. Adressetiketter är en viktig del av ett företags professionella identitet. Samtidigt förenklar det arbetet för de som arbetar i företaget. Etiketterna är tryckta på vitt matt papper. Etiketterna levereras på rulle och är perforerade så att de lätt kan rivas av.

Vad menas med laseretiketter?

Att skriva ut egna etiketter direkt från företagets skrivare är ett enkelt sätt att ge både kunder och affärspartners ett snyggt och strukturerat intryck. Samtidigt förenklar det arbetsflödet för många anställda. Det blir helt enkelt proffsigt. Du kan få våra laseretiketter med eller utan tryck, till exempel din företagslogotyp. Etiketterna finns givetvis i olika storlekar och färger. Etiketterna levereras i en förpackning med 100 ark.

När ska man ha vinyletiketter?

Om etiketterna ska användas utomhus, till exempel på ett fönster eller en bil, bör du beställa vinyletiketter. De är tåliga och tål väder och vind.

Vad är domes egentligen?

Domänerna är självhäftande och upphöjda 3D-dekaler. Domes-etiketter kan till exempel vara lämpliga att använda i sammanhang där företagets logotyp ska lyftas fram på ett speciellt sätt. Det närmaste du någonsin kommer en företagslogotyp tryckt på en kupol på dörren till ditt kylskåp.

Vad är det som är så speciellt med säkerhetsetiketter?

Säkerhetsetiketter är de etiketter som inte kan tas bort i ett stycke med säkerhet. Dessa etiketter kan till exempel användas för viktig teknisk information, eller för att skriva ut varningstexter i apparater med el och batterier. Vi screentrycker dessa etiketter för högsta kvalitet.

Vad används void-taggar till?

Void-etiketter är en etikett gjord av polyester. När etiketten tas bort lämnar den ett mönster av ordet "VOID". I rätt sammanhang är dessa etiketter mycket användbara. Avtrycket gör det enkelt att se om någon har försökt ta bort etiketten. Det går givetvis även att skriva ut etiketter utan lim. Kontakta oss för erbjudanden och beställningar.